Design och modeller

Filosofin bakom Ninaballerina är att allt kan återbrukas. I mitt fall har jag valt att använda second hand-tyger. Även knappar, dragkedjor och andra tillbehör är oftast även de second hand. Att återanvända redan producerade material gör arbetet spännande eftersom både tygkvalitet och färg blir till en explosion av kreativitet.

Plaggen jag designar ska vara bekväma att bära. I bakhuvudet har jag alltid att plaggen ska passa bra till jeans och sneakers. Och att det ska gå att äta en redig trerätters middag utan att något ska klämma. Enkelt och funktionellt helt enkelt.

Min plagg får sina namn från fridlysta blommor.


Mina modeller

Skogsviol

Skogsviol skapades som en somrig klänning som passar både till vardag och fest. Klänningen är lång med vidd och med fickor i sidsömmen. Den har många knappar, men är tillräckligt vid för att dra över huvudet. Använd den med och utan skärp, beroende på vilket uttryck du vill ha för dagen.

Bergsviol

Den lilla Bergsviolen kom till efter det att jag insåg att jag hade mycket stuvbitar i mina gömmor. Bergsviolen passar bäst i lite styvare tyger för att den gulliga lilla holkärmen ska komma till sin rätt.

Mosippa

Mosippan var Ninaballerinas första plagg. Det jag ville skapa var en enkel blus som passar till allt. Och beroende av vilket tyg en väljer så gör den verkligen det. Materialet i blusen är oftast viskostyg eller tyger med lite tyngre fall.

Skogsklocka

Skogsklocka är en boxig blus med nedhasad ärm och som passar bra i extra roliga tyger. Jag tänkte på en elegantare hawaiiskjorta när jag skapade den.

Fjällskära

På sommaren är det väldigt skönt att ha ett linne till shortsen. Fjällskäran kom till för att jag ville ha svalt plagg som var lätt att bära och som såg lite dressat ut.

Grönkulla

Detta eminenta plagg kom till för att alla behöver minst ett stort svepande plagg i härliga färger i sin garderob. Grönkulla är luftig och har dolda fickor i sidan för alla småpryttlar en kan behöva bära med sig.

Brudkulla

Brudkullan är en variant av Grönkullan, men lite nättare och med längre ärm. Till Brudkullan kommer ett skärp, men den går lika bra att använda utan. Den har också dolda fickor i sidan.

Ängslilja

Ängslilja kom till för att jag älskar polotröjor, och att sy i trikå. Den är figurnära och är höftlång. Framförallt är den fantastisk i äldre trikå-tyger i lite udda material.

Fjälltrift

Dessa byxor är ankellånga med hög midja. De är bekväma eftersom de hålls uppe av resårband. Ett par snygga mysbyxor helt enkelt.