Villkor och integritet

Köpvillkor

Priser

Alla priser är dagsaktuella och kan komma att ändras i framtiden. Individuellt och aktuellt totalpris för din beställning summeras i kassan, inklusive avgifter för frakt och betalning, samt moms.

Frakt

Det är fri frakt på allt hos Ninaballerina. För varor som väger upp till 100 g skickas som brev. Övriga leveranser sker med spårbart paket.

Paketen skickas via Postnord och följer deras leveranstider plus 2-3 dagar för varuhantering av företaget.

Vår returpolicy

 • Du har 14 dagar på dig att returnera en order efter att du tagit emot den.
 • Om du ändrar dig, eller om produkten du mottagit inte lever upp till dina förväntningar, kontaktar du oss innan du returnerar varan.
 • Om inget annat överenskommits med oss så står du för returkostnaden.
 • Måttbeställda plagg eller varor undantas från regeln om distansavtal. Läs mer om distansavtalet här
 • Om du har frågor kan du kontakta oss.

Instruktioner för att returnera varor

 • Om du vill returnera en vara, mejla eller ring oss på 070-788 60 63.
 • Skicka varorna som ska returneras inom 14 dagar från det att du kontaktat oss.
 • Du ansvarar för eventuell skada som orsakas på varorna under frakten. Därför rekommenderar vi starkt att du skickar produkterna väl förpackade, i gott skick och i sin ursprungliga förpackning.
 • Skicka oss gärna ett spårningsnummer för returneringen om du kan.
 • Om en returnerad vara fraktas internationellt, märk paketet med ”RETURNED GOODS” för att undvika tullavgifter. Vi ansvarar inte för eventuella tullavgifter på försändelsen.
 • Om inget annat överenskommits kommer återbetalningen ske genom samma betalningssätt som du först gjorde köpet med.
 • Om produkten eller förpackningen är använd eller skadad förbehåller vi oss rätten att dra av värdeminskningen från återbetalningssumman.
 • Paket som inte hämtas ut av kunden returneras till oss och debiteras med 150 kr för returfrakt och administrativa kostnader.

Övrigt

Eftersom kläderna är sydda i second hand- och återbrukade tyger kan det finnas skavanker, så som att det är tvättpåverkat eller har färgfel. Varje plagg kontrolleras och anser vi att plagget har ett större fel som eventuellt kan störa helheten skrivs det ut. Därefter görs även en analys om plagget ska bli prissänkt. Har du frågor gällande just det plagg du valt, tveka inte att höra av dig!

Alla frågor: kontakt@ninaballerina.se

Force majeure

Händelser som sker utanför vår kontroll så som naturkatastrof, uteblivna leveranser från underleverantörer, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, konflikter ser vi oss som befriade från att fullgöra nämnda avtal.

Integritet

Vi behöver spara och behandla personuppgifter om dig, så som adress, namn, e-postadress. Syftet med en sådan behandling är för att kunna hantera din order, skicka eventuella kundbrev och returer.

Vi har fått dina uppgifter från ninaballerina.se, efter att du lagt din beställning. Vi tillämpar vid var tid gällande integritetslagstiftning vid all behandling av personuppgifter. Den rättsliga grunden för att behandla dina personuppgifter är samtycke, men du har rätt att när som helst återkalla ditt samtycke. Dina uppgifter kommer att sparas ett år efter din senaste kundkontakt med oss.

De personuppgifter vi behandlar om dig kan komma att delas med en tredje part, förutsatt att vi är skyldiga att göra så enligt lag. Däremot kommer vi aldrig att överföra dina uppgifter till ett land utanför EU.

Personuppgiftsansvarig är Kim Corein. Du har rätt att kontakta oss om du vill ha ut information om de uppgifter vi har om dig, för att begära rättelse, överföring eller för att begära att vi begränsar behandlingen, för att göra invändningar eller begära radering av dina uppgifter. Detta gör du enklast genom att kontakta oss på e-post: kontakt@ninaballerina.se eller telefonnr: 070-788 60 63. Om du har klagomål på vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att inge klagomål till tillsynsmyndigheten Datainspektionen.